De Jupiler Pro League begint dit weekend aan het seizoen 2020-2021, maar supporters zijn nog altijd niet welkom in de stadions. Heel wat mensen willen hun club dus volgen op tv, maar ook dat is dit seizoen een beetje anders.

Hoe en waar kan je de actie op de Belgische velden volgen?

Bij Sporza op Radio 1, met Extra Time en met hoogtepunten op sporza.be

Net als de voorbije voetbalseizoenen zijn de meeste JPL-matchen live te volgen bij Sporza op Radio 1. Daarnaast is elke match met tekst te volgen op sporza.be.

Maar er is meer. Op zondagavond vanaf 23.59 uur zullen alle goals en hoogtepunten ook te vinden zijn op onze digitale kanalen sporza.be en de vernieuwde sporza-apps.

Op televisie blijven de rechten op het maandagavondmagazine in handen van de VRT. Hierdoor kan de voetbaltalkshow Extra Time op Canvas komende maandag aan zijn 12e seizoen beginnen. Daarin krijg je dan ook de hoogtepunten van de maandagavondmatch te zien.

Live op tv: (voorlopig) niet bij Telenet, wel bij Proximus en Orange

De rechten van het Belgisch voetbal zijn voor de komende vijf seizoenen in handen van Eleven Sports. Wie alle matchen wil kunnen bekijken, heeft enkele opties. Zo is er een online-abonnement bij Eleven Sports zelf. Dat kost zo'n 15 euro per maand of 150 euro per jaar. Daarmee kan je de matchen streamen.

Wie op tv wil kijken, zit goed bij Proximus en Orange. De nieuwe Eleven Sports-kanalen waarop het voetbal zal uitgezonden worden, zitten in de sportpakketten van beide aanbieders.

Telenet, tot dit seizoen de grote speler, heeft voorlopig geen akkoord kunnen bereiken met Eleven Sports. Er wordt nog onderhandeld, maar voorlopig lijkt het water tussen de partijen te diep. Telenet-klanten kunnen het Belgisch voetbal dus niet met hun Play Sports-abonnement volgen.  (VRTNWS)  Foto Nnieuws.

Champions League Man City-Real : vanavond op Vier - 20.30u